BOTOKS & DOLGU

BOTOKS & DOLGU

botoks

Botoks Nedir ?
Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlar. Estetik ve kozmetik amaçlarla, mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki kırışıklıkları azaltmak, oluşumunu engellemek ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla ve kronik migren tedavisinde kullanılabilmektedir.


Botoks hangi alanlarda kullanılır?

• Kırışıklık tedavisi
Mimik kaslarının yıllar boyunca çalışması, üzerini örten deri üzerindeki kıvrımları belirgin hale getirir ve böylece yüzdeki dinamik çizgilenmeler ortaya çıkar.
En sık ortaya çıkan dinamik çizgiler, alın, kaşlar arası, göz kenarları ve dudak çevresinde görülür.
Alın ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı, kızgın bir bakış ifadesi verir.
Mimik kaslarına Botoks uygulanarak bu kasların hareketleri zayıflatılabilir, kas hareketlerindeki azalma, üzerindeki derinin, kas hareketleri ile katlanmasını ve katlanmaya bağlı çizgilenmeyi de azaltır. Bu şekilde yaşlı ve kızgın olarak görünen yüz ifadesinde de belirgin bir düzelme sağlanır.


• Yüz şekillendirme
Botoks enjeksiyonu ile kaşların kuyruk kısmından kaldırılması, şaşkın yüz görünümüne yol açan kaş orta kısmındaki yüksekliğin indirilmesi sağlanabilir.
Gülüşle birlikte belirgin üst diş etinin görülmesi gülerken estetik olmayan bir görünüme neden olmaktadır. Botoks enjeksiyonu ile bu durum rahatlıkla düzeltilebilir.
Masetter (çiğneme kası) Hipertrofisi: Diğer bölge uygulamalarından farklı olarak massetter kasına Botoks uygulamaları kırışıklıklar için değil, özellikle massetter kası belirgin hipertrofili hastaların sahip olduğu kare yüz görünümünü yumuşatmak ve oval bir yüz elde etmek için yapılır.
Böylece daha ince ve feminen bir yüz görünümü elde edilmiş olunur.


• Aşırı terleme tedavisi
Botoks, ter bezlerine uygulandığında, ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletim de durdurularak ter bezlerinin çalışması azaltılabilir.
Vücudun en çok terleyen bölgeleri, avuç içleri ve koltuk altı bölgesidir.
Aşırı terleme ve buna bağlı ter kokusu şikayeti olan kişilerin terleyen bölgelerine Botoks uygulandığında şikayetlerinde düzelme sağlanır.


Botoks nasıl yapılır?
Botoks, enjeksiyon şeklinde uygulanır ve ağrılı bir işlem değildir, enjeksiyon anında hafif bir ağrı hissedilebilir.
Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine, terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine enjeksiyon yapılır.
Botoks’un etkisi enjeksiyonu takiben 3-4 günde başlayıp ilk hafta içinde tam olarak oturur ve etki süresi 4-6 aydır. Botoks, etkisini yitirdiğinde uygulama tekrarlanabilir.
Botoks'un sağlık üzerine ciddi bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrası geçici bir şişlik, morarma, nadiren de geçici olarak göz kapağında düşüklük yapabilir.
Operasyonun hemen ardından gündelik hayata rahatlık ile devam edilebilir. Ancak uzun süre eğilme gerektiren hareketlerden ve yüz kaslarını çalıştırmaktan uzak durulmalıdır.
Ayrıca Botoks enjeksiyonundan sonra yaklaşık dört saat kadar baş yüksekte tutulmalı, öne doğru eğilmekten sakınılmalı ve uzanılmamalıdır.
Botoks enjeksiyonundan yaklaşık sekiz saat sonra ılık su ile ve yüze hasar yaratmayacak şekilde, yani kese ya da baskı uygulamadan duş alınabilir.
Yüz yıkanırken soğuk su kullanmaya özen gösterilmelidir.


Yüz Dolgusu Nedir?
Dolgu tedavisinde hastaların şikâyetçi oldukları bölge üzerine eriyebilen ve vücuda hiçbir şekilde zararı olmayan bir madde uygulanır ve buradaki görünümsel bozukluklar giderilir.
Dolgu tedavisinde başarı oranı oldukça yüksektir yani olumsuz bir durum yaşama olasılığı çok azdır.
Dolgu tedavisinin en çok uygulandığı bölgeler arasında kaş araları, alın, göz kenarları, dudak kenarlı ve burnun yanından inen kıvrımlar yer alır.
Özellikle hastaların daha çok şikâyetçi oldukları bölgeler kaş araları ve burun kenarındaki kıvrımlardır.
Kaşların çatılması durumunda meydana gelen kırışıklıklar yaşınız ilerledikçe daha belirginleşir ve bu ortaya hoş olmayan bir görüntü çıkar.
İki kaşın arasına konulan bu madde ile dolgu tedavisi yapılır ve bu kırışıklıklar giderilir.